concept

-Premium Tokyo Sake-

豊島屋の魂で醸した
フラッグシップ酒が誕生

まだ見ぬ頂へ。
現状に満足せず、歩みを止めず、
森羅万象全てのものへ感謝を込めて、
蔵人の情熱を詰め込んだ、魂のお酒です。
東京最古の酒舗「豊島屋」の名前を冠した、
極みの「東京地酒」をお届けいたします。

「金婚」販売元:豊島屋本店
「金婚」製造者:豊島屋酒造

-Premium Tokyo Sake-

The birth of our flagship sake brewed with the soul of Toshimaya

To the summit yet to be seen.
Never satisfied with the status quo, never stopping, with grati­tude for all things in the universe,
this is a soulful sake packed with the passion of brew­ers.
We proudly present the pinnacle of “Tokyo Local Sake” bearing the name of Tokyo's oldest sake shop, “Toshi­maya”.

Total distributor of "Kinkon"
Toshimaya Corporation
Manufacturer of "Kinkon"
Toshimaya Shuzo Sake Brewery Co. Ltd.

story

東京の酒を、世界の酒へ—
時を超えて醸す「縁の輪」

単に酔うための製品ではなく、心に潤いと幸福感をもたらし、明日への活力を導く日本酒を醸すこと。それは人と人との「縁」を醸すことであると私たちは考えています。そんな「縁の輪」を世界へ広げるため、私たちはこれからも表現する全ての作品を進化させ、常に誇りを持って醸してまいります。

豊島屋酒造 蔵元一同

From Tokyo sake, to Global sake
Brewing “Ring of Bond”
that transcends time

We do not simply brew sake to get you drunk, but brew sake that will nourish your soul and bring you a sense of happiness, giving you the energy to face tomorrow. We believe this is about brewing the “Bond” between people.
In order to spread this " Ring of Bond" to the world, we will continue to evolve all our creations and brew them with pride.

All the brewers at Toshimaya Shuzo Sake Brewery Co. Ltd.

feature

豊島屋の銘に相応しい至高の酒

醸造手法や原材料はもちろん、ボトル、ラベル、外箱細部に至るまでこだわりぬいた、この上なく贅沢な逸品です。人生の節目や、自分へのご褒美にも、ラグジュアリーな余韻に包まれるひとときをお楽しみください。

A supreme sake worthy of the name of Toshimaya

This is an unparalleled masterpiece, with meticulous at­tention paid to not only the brewing methods and in­gredients, but also to the smallest details of the bottle, label, and outer box.
Whether it's a milestone in life or a way to reward your­self, please enjoy a moment enveloped in a luxurious af­tertaste.

  1. 01

    唯一無二の味わい

    敷地内深さ150mに及ぶ富士山系伏流水を用いて、できる限り手作り重視の小仕込みで微生物と向き合い、約40日に及ぶ緻密な醸造管理を徹底します。 機械ではなく手作業で醪を布袋に入れて、自重(無加圧)で時間を掛けてゆっくりと搾ることで、雑味のない気品ある味わいとなります。

    A unique taste like no other

    Using underground water from Mt. Fuji, which is 150m deep on the premises, we brew in small batches with an emphasis on handcrafting as much as possible, and thoroughly manage the brewing for about 40 days, facing the microor­ganisms.
    Instead of squeezing it with a machine, we put the mash into cloth bags by hand, and slowly squeeze it over time under its own weight (no pressure), resulting in a noble taste without any impurities.

  2. 02

    フルーティーなノートと
    贅沢に広がる余韻

    パイナップル、アップル、ライチなどの心地よくフルティーな香りと、氷温で複数年熟成することによって生み出される、絹の様に滑らかな口当たりと柔らかな余韻が広がります。

    Immerse yourself in fruity notes and a luxurious aftertaste

    It has pleasant fruity aroma of pineapple, apple, and lychee, and the silky smooth mouthfeel and soft lingering finish created by aging for several years at an ice temperature.

純米大吟醸 豊島屋

Premium Tokyo Sake Toshimaya

小売価格 ¥22,000(税込)

※これはお酒です。
20歳未満の者の飲酒は法律で禁じられています。

原料米兵庫県産山田錦 100%
精米歩合35%
アルコール分16度
日本酒度+3
内容量720ml

こだわり抜かれたTOSHIMAYA
ご購入はこちらから